Arriba el Nadal amb desenes de propostes

Divendres, 1 de desembre de 2017 a les 00:00

Montcada i Reixac viurà intensament les dates nadalenques amb una seixantena d’activitats de tota mena.

Els actes els organitzen diferents departaments de l’Ajuntament, les biblioteques, els centres cívics i les entitats. Propostes tradicionals com la Cavalcada de Reis, pessebres, concerts de nadales, tallers infantils o campanyes solidàries formen part del programa, que podreu consultar al detall a la secció de Nadal del web municipal, www.montcada.cat, el portal de notícies www.laveu.cat, a La Veu de Montcada i Reixac i a l’espai Facebook de l’Ajuntament. El tret de sortida a la campanya nadalenca el donarà aquest divendres, 1 de desembre, la festa d’encesa dels llums de Nadal que tindrà lloc a la plaça de l’Església, a partir de les 17 h.

El programa nadalenc inclou la campanya municipal de joguines ‘Regala il·lusions’, la de recollida de joguines de la Penya blanquiblava i d’altres per recaptar aliments que promouen entitats locals. Un any més, a Montcada i Reixac hi haurà activitats a favor de la Marató de TV3, que enguany es dedica a les malalties infeccioses. L’acte més destacat que es fa al municipi per aquesta causa tindrà lloc el 17 de desembre al Teatre Municipal (Tarragona, 32), a càrrec de La Unió de Mas Rampinyo i l’Ajuntament. A les 10 h hi haurà una xocolatada i venda d’articles solidaris i una hora més tard començarà el festival solidari, amb la participació de diverses entitats de la ciutat. Les entrades, al preu de 5 euros, es posen a la venda aquest divendres, 1 de desembre, a les 17 h, mitjançant el portal www.mirteatres.cat o bé, a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12). El Casal de Gent Gran de Montcada i Reixac (dia 14) i la Residència Santa Maria (dia 15) també fan actes amb motiu de la Marató.

Els infants són els principals protagonistes d’aquests dies i per a la canalla es munten tallers a les biblioteques, les arribades del Pare Noel als barris i les recollides de cartes dels Patges Reials, entre d’altres. Un any més, l’Ajuntament presenta per Nadal un calendari municipal de paret per al 2018 i es presentarà el dia 13, a l’Auditori Municipal, a les 18.30 h. L’almanac el formen dibuixos que els infants del municipi van fer a principi d’any inspirats en l’exposició ‘Joan Capella, poètica d’interior’. L’Ajuntament i la Fundació Capella van organitzar un concurs per triar-ne les obres que formen part del calendari i durant l’acte també es lliuraran els premis als infants guanyadors.

Alguns dels actes de Nadal també tenen la finalitat d’incentivar les compres al municipi en una època de l’any que hi ha més activitat comercial. La principal activitat per dinamitzar el comerç i donar caliu nadalenc és la Fira de Nadal, que es viurà els dies 16 i 17 de desembre a la rambla dels Països Catalans, organitzada per l’Ajuntament. L’activitat tindrà lloc de 10 a 20 h, ambdós dies. Una altra activitat comercial és la participació, un any més, en el Concurs d’Aparadors de la Cambra de Comerç, que enguany arriba a la 48a edició. Fins al 5 de desembre hi ha temps perquè les botigues en facin la inscripció. A més, des de principi de desembre i fins a Reis, els elements de mobiliari urbà de Montcada i Reixac mostraran una campanya especial de Nadal, per ambientar el municipi durant les festes. Les associacions de comerciants també organitzen accions per tal de fidelitzar la clientela durant aquestes dates.

El món esportiu aprofita el Nadal per organitzar tornejos especials, adreçats sobretot als més petits. La Unió d’Escacs Montcada organitza el tradicional campionat de partides ràpides. La UBMiR, el CFS Montcada, el club tennis taula la Unió i l’EF Montcada organitzen a final de desembre diverses activitats esportives.

Darrera actualització: 04.12.2017 | 13:38