Aprovats els planejaments del polígon la Granja, Carretera de Ripollet i Font Pudenta-Muntanyeta

Dijous, 28 de desembre de 2017 a les 00:00

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament tres projectes de planejament que afavoriran el desenvolupament urbanístic i econòmic del municipi.

Un dels plans que ha rebut llum verda és la modificació puntal del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de la Muntanyeta de la Font Pudenta. Amb aquest tràmit aprovat, l'Ajuntament podrà tirar endavant actuacions de millora de mobilitat i accessibilitat al barri, com ara l'obertura del carrer Medinaceli i la seva connexió amb el carrer Barberà; donar continuïtat a la xarxa viària, com la projecció d'un vial des del carrer Barberà passant sota la línia de Rodalies R4 fins a l'avinguda de la riera de Sant Cugat; o bé, la dotació d'equipaments.

El nou planejament resol la problemàtica de zones verdes, que queden incloses a parcel·les d'actuació, fet que evitarà futures demandes d'expropiacions. "L'aprovació definitiva dels planejaments és una molt bona notícia, a partir d'ara ja podem iniciar els tràmits per desenvolupar actuacions molt importants i de futur per a la ciutat", ha explicat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

Un altre dels planejaments aprovats és la modificació puntual del pla parcial industrial La Granja, promogut per Lidl. L'objectiu d'aquesta actuació és establir una qualificació única per a les dues parcel·les actuals propietat de l'empresa, possibilitant-ne així la fusió en una de sola, el que permetrà incrementar-ne el sostre edificable, tant d'oficines com de nau logística. "Aquesta actuació és molt important perquè mostra com Lidl té la intenció de consolidar-se al municipi ampliant les seves instal·lacions en terrenys industrials, una operació que comportarà més inversió al municipi i la creació de llocs de feina de qualitat i amb alt valor afegit", ha indicat l'edil.

El tercer projecte aprovat és el pla de millora urbana de la Carretera de Ripollet, concretament dels terrenys on hi ha les naus industrials de l’antiga empresa Aismalibar. L'objectiu de l'actuació és transformar l’ús industrial que té actualment aquest espai a comercial i terciari. El PMU permetrà que aquests terrenys de 22.700 m2, que delimiten amb la carretera de Ripollet i al carrer Indústria, puguin tenir noves activitats econòmiques. El projecte preveu una nova alineació augmentant la distància en el frontal amb la carretera i la cessió per a espai públic davant del revolt que dóna a la línia de tren R3 (cantonada amb el carrer Tagamanent, on hi ha el pas inferior de vianants).

Darrera actualització: 28.12.2017 | 09:05