Aposta pel Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 00:00

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va acordar dijous passat un nou paquet de mesures i accions concretes amb relació al Pacte per la Reindustrialització de la comarca de cara al 2018-2019.

L'objectiu dels 37 signants, entre ells els 23 ajuntaments de la comarca, és treballar plegats i apostar estratègicament per la indústria com a motor econòmic. A l'acte va assistir el president de l'Àrea Econòmica de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Óscar Gil.

El plenari del Consell Comarcal va signar tres acords. En primer lloc, una estratègia conjunta per a la transformació de la indústria al Vallès amb l'horitzó en el 2022. L'acord posa la indústria i 'les activitats vinculades que genera com a 'principal denominador comú' del territori. El segon acord aprovat pel plenari implica un desplegament del pla d'acció 2018-2019, que concreta la feina a desenvolupar com a prioritària entre els membres del pacte. El tercer acord fa referència al marc de col·laboració amb el Pacte Nacional per a la Indústria, amb la concreció del treball desenvolupat amb la Direcció General d’Indústria per trobar línies estables de treball.

El Vallès Occidental aporta un 11%  del PIB català. Els llocs de treballs industrials a la comarca signifiquen una aportació del 17% en el conjunt de Catalunya i dins de la comarca suposen el 21% del total. De fet, el Vallès Occidental compta amb 76.256 persones treballant en el sector de la indústria (assalariats i autònoms), del total dels 373.507 treballadors i treballadores. Pel que fa a les empreses industrials, la comarca compta amb 4.366 i 140 polígons d’activitat econòmica que ocupen el 8% del total del territori comarcal.

Darrera actualització: 11.06.2018 | 09:25