L'Ajuntament s’adhereix a les accions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 00:00

L’edició d’enguany tindrà lloc del 21 al 29 de novembre.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha adherit al programa d’accions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, un projecte que busca conscienciar la població sobre la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar els residus que es generen cada any. Per fer-ho, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se celebra del 21 al 29 de novembre, organitza accions de sensibilització a pràcticament tot el continent.

A conseqüència de la situació sanitària actual, el consistori ha prioritzat donar suport a aquelles accions que no requerissin activitats presencials, apostant per compartir la campanya “Residus invisibles” a les minideixalleries del municipi i per adherir-se a les diferents formacions virtuals (webinars) que organitzin institucions com l’Agència de Residus de Catalunya, AMB o la Diputació de Barcelona.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus va néixer inicialment com un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea i amb la finalitat de donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, així com fomentar accions sostenibles per reduir els residus. A l’edició de l’any passat hi van participar 30 països i a Catalunya es van celebrar 1.368 accions que es calcula que van ajudar a reduir la producció de 133.000 kg de residus.

 
Darrera actualització: 19.11.2020 | 14:14