La propietat neteja el solar de l'antiga Valentine

Dijous, 14 de desembre de 2017 a les 09:00

La propietat del terreny que ocupava l'antiga fàbrica de pintures, a la Ribera, ha començat a eliminar tota la vegetació que s'hi havia generat des del trasllat de la factoria al polígon Can Milans.

L'actual propietat d'aquest espai, buit des del 2009, correspon a la constructora Reyal Urbis i a les branques d'habitatge de les entitats financeres BBVA i Santander. En retirades ocasions, el consistori ha instat les empreses a condicionar l'espai i l'actuació de neteja respon a una ordre d'execució amb la qual es requeria la propietat a netejar i refer el tancament del solar. A l'abril d'enguany, l'Ajuntament va imposar a les empreses una multa coercitiva de 500 euros i en aquests moments, es troba en tràmits d'imposar-ne una segona, que no s'aplicaria en el cas que s'acrediti l'execució de totes les feines pertinents.

"Els solars buits enmig del municipi suposen un element de distorsió i manca de cohesió; intentem obrir-los a la ciutadania, com hem fet amb el solar de l'avinguda de la riera de Sant Cugat, que provisionalment és un parc", ha manifestat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ha afegit que "en tractar-se de propietats privades, no sempre podem aconseguir que els terrenys tinguin un ús social, però almenys, com a Ajuntament, hem de garantir la neteja i el bon estat d'aquests espais mitjançant ordres d'execució". 

D'altra banda, el disseny del futur d'aquest solar continua endavant. La tramitació d'una modificació de planejament per desenvolupar urbanísticament l'àmbit està força avançada i la previsió és que la Generalitat l'aprovi a principi d'any. Afavorir la integració de la Ribera amb la resta del municipi, reservar un espai per al nou institut La Ribera que no suposi una barrera, ubicar les zones verdes per tal de donar continuïtat amb el nou parc fluvial del Besòs i que el 10% d’aprofitament per a l’Ajuntament estigui ubicat en una zona digna són els principals objectius del Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) del solar elaborat per l'Ajuntament. El document redissenya el planejament d’aquest gran espai, situat al centre del municipi, i hi incorpora canvis respecte l’anterior PEMU, del 2009.

Darrera actualització: 14.12.2017 | 10:14