Un total de 42 propostes es presenten als Pressupostos Participatius 2018-2019

Dimecres, 13 de juny de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut un total de 42 propostes de la ciutadania durant la fase de presentació de projectes als pressupostos participatius, que va tenir lloc del 2 al 31 de maig.

Els projectes s'han de presentat mitjançant el portal Montcada Participa o bé, de forma presencial, a l'Ajuntament o als equipaments socioculturals. Ara comença el procés de valoració i validació d'aquestes iniciatives per part del grup motor i la comissió tècnica (fins al 15 d'octubre) en funció d'uns criteris preestablerts com ara que siguin concretes i viables des del punt de vista tècnic, legal, urbanístic, econòmic -no poden superar el límit de 50.000 euros- i de competència municipal. Durant el procés de validació, els tècnics municipals poden demanar a les persones i entitats que participen més informació detallada sobre els projectes.

Moltes de les propostes presentades, que es poden consultar al web Montcada Participa, van relacionades amb les millores de parcs infantils i via pública i amb la mobilitat al municipi. Les propostes validades passaran a la fase de votació, que es farà del 16 al 31 d'octubre, de forma telemàtica mitjançant la plataforma Montcada Participa, que també està disponible com a aplicatiu per a mòbil. També es podrà votar de forma presencial a l’Ajuntament. Podran votar només les persones amb 16 anys o més empadronades en el municipi com a mínim un mes abans de l’inici del procés participatiu. A la nova edició de Pressupostos Participatius s'ha introduït un nou pas en el procés de registre a la plataforma Montcada Participa que consisteix en introduir una clau que la persona o entitat rebrà via SMS al seu telèfon mòbil.

A partir de novembre, s'elaborarà una llista amb les votacions obtingudes per totes les propostes, ordenades de major a menor nombre de vots. Per ordre de llista, s'escolliran les propostes guanyadores fins a esgotar la quantitat de 250.000 euros. Les propostes aprovades per la ciutadania seran incloses en la planificació d’actuacions municipals per a l’any 2019.

Darrera actualització: 13.06.2018 | 11:54