Montcada i Reixac compartirà experiències sobre la reivindicació del soterrament amb Sant Feliu

Dimecres, 6 de juny de 2018 a les 00:00

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, participarà a les jornades 'Diàlegs per al Soterrament', organitzades per l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat els propers dies 8 i 15 de juny.

Campos ha estat convidada a la primera sessió, que tindrà lloc a les 18.30h a l'Auditori del Palau Falguera, per explicar la lluita institucional i ciutadana i la reivindicació històrica del soterrament. L'edil també explicarà el cronograma de l'actuació, que actualment es troba en el procés de redacció dels projectes bàsics i executius, i que segons el Ministeri de Foment preveu l'inici de les obres durant el primer trimestre del 2020.

En aquesta primera jornada participaran representants de ciutats que han viscut o estan vivint processos similars al soterrament de la via de Sant Feliu. Està previst que intervinguin també Pere Montaña, gerent de l'Ajuntament de Terrassa; Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca; Oriol Lladó, regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona; i Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet. La segona sessió, que es celebrarà el15 de juny, serà un debat sobre el model de ciutat i els grans àmbits relacionats amb la transformació urbana i les oportunitats que generarà el soterrament per a Sant Feliu.

Montcada i Reixac va aconseguir el compromís del soterrament per part de l'Estat el 2017 i L'Hospitalet i Sant Feliu de Llobregat ho van aconseguir aquest any. Aquest darrer municipi és el que més avançat té el seu procés, ja que té aprovat el projecte constructiu del soterrament i les obres s'iniciaran el 2019.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 07:51