La Casa de la Vila acull la jornada "la visibilitat gitana a l'entorn educatiu"

Dijous, 1 de març de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha organitzat una jornada de formació per a professionals de l'àmbit educatiu i social que intervenen amb el poble gitano. L'objectiu d'aquesta activitat, que rep el nom de "la visibilitat gitana a l'entorn educatiu", és incloure i normalitzar l'assistència a les aules dels seus membres per tal d'aconseguir que aquesta comunitat surti de la tradicional situació d'exclusió social en la que encara avui es troba. L'acte es durà a terme el proper 5 de març a la Casa de la Vila (C. Major, 32), de 9 a 14 hores.

Durant tot el matí es celebraran debats i conferències a càrrec de Ramón Flecha, catedràtic de Sociologia a la Universitat de Barcelona, Sílvia Carrasco, directora de Grup de Recerca EMMIGRA (Educació, Minories/Migracions, Infància) i professora titular del Departament Social i Cultural de la UAB, Óscar Vizarraga, vice-president de l'associació gitana Kale Dor Kayiko i Blanca Morán, cap del Servei d'Interculturalitat i Cohesió Social i sots-directora de Llengua i Cohesió Social del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta iniciativa es pretén oferir els recursos, orientacions i materials necessaris per facilitar l'atenció a l'alumnat procedent d'altres cultures, tenint sempre present la perspectiva intercultural, i promoure la inserció social de les persones que pertanyen a minories ètniques. A la jornada es parlarà de les comunitats d'aprenentatge, de possibles estratègies per aconseguir un grau més elevat d'èxit escolar i s'explicarà com s'aborda l'educació del alumnat del poble gitano en el marc del Pla per a la Llengua i la Cohesió Social, entre altres aspectes. En total, assistiran més de 75 persones d'arreu de Catalunya.

La regidora de Serveis Social, Ana Rivas, afirma que "des de l'Ajuntament estem convençuts de la importància d'apostar pel desenvolupament i la integració de la comunitat gitana de Montcada i Reixac i per això, des del març del 2006, estem desenvolupat el programa RamoniPen". El projecte, que rep la subvenció del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu afavorir el benestar d'aquesta comunitat i abordar les possibles problemàtiques mitjançant la intervenció d'una mediadora sociocultural d'ètnia gitana.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51