L'Ajuntament presenta una campanya per reduir el consum d'aigua

Dimecres, 21 de març de 2007 a les 00:00

Aquest matí, l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat a la Casa de les Aigües (Parc de les Aigües, s/n) la campanya per promoure l'estalvi d'aigua a nivell domèstic sota el lema "no és un abús fer-ne un bon ús". Aquesta iniciativa coincideix amb la commemoració demà dijous del Dia Mundial de l'Aigua.

El regidor de Medi Ambient, Sergio Hermoso, que ha presidit l'acte, ha explicat en què consisteix aquesta campanya, que representa una continuïtat respecte a l'organitzada fa dos anys, i ha animat els assistents a seguir els consells d'estalvi d'aigua que s'hi donen. Hermoso, ha destacat que "volem implicar els montcadencs i montcadenques a fer un consum responsable d'aquest bé escàs. Sens dubte, per aconseguir un estalvi a nivell global d'aigua, hem de començar potenciant els bons hàbits d'ús en l'àmbit domèstic".

Durant un mes, des del 21 de març al 4 de maig, els dilluns, dimecres i divendres de 13 a 15 hores i dimecres de 16 a 19.30 hores, el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament repartirà a la Casa de les Aigües 2.500 reductors volumètrics. Aquests mecanismes són unes bosses de plàstic per col·locar, omplertes d'aigua, a la cisterna del wàter amb la finalitat que la descàrrega d'aigua sigui menor i, en definitiva, reduir-ne el consum. L'Ajuntament també ha enviat una carta a les persones que van participar a la campanya anterior perquè passin per la Casa de les Aigües a recollir aquest mecanisme, que també es pot obtenir trucant al telèfon de la Casa de les Aigües, el 93 572 60 17. Durant la presentació de la campanya, l'Equip Verd del Servei de Medi Ambient ha explicat com s'han de fer servir els reductors volumètrics i els avantatges de la seva utilització com ara estalviar fins a 4.000 litres d'aigua per persona i any, un fet que també repercutirà en reduir la factura de l'aigua.

La campanya també difondrà un seguit de consells per potenciar l'estalvi d'aigua com ara dutxar-se enlloc de banyar-se, arreglar les petites fuites o aixetes que degotin, tancar l'aixeta al rentar-se les dents o bé omplir al màxim la rentadora o el rentavaixelles.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 14:22